ORLI Z BOHUNIC PO 7 LETECH ZLATÍ

Stolní hokejisté z Bohunic získávají tradičně v rámci republikových soutěží jednu trofej za druhou. V posledních sedmi letech se však plní bohunická orlovna pouze medailemi stříbrnými.

Zářiový víkend s datem 25.9. a. 26.9.2021 hostila Břeclav Českomoravský pohár družstev. Celorepubliková soutěž je rozdělena na dva dny. V sobotní části se všechny týmy střetnou o pět vstupenek do nedělního finále. Orelský celek nesoucí jméno Doudeen Team se stal dokonce vítězem celé sobotní základní části.

V neděli si pak bohuničtí poradili postupně s týmy z Mostu, Břeclavi, Brna a loňskými vítězi z Modřic a po sedmi letech opět stanuli s pohárem pro vítěze Českomoravského poháru družstev i s právem mezinárodní účasti na světovém poháru. Právě jeho vítězství v ruském Petrohradu je pro Bohunice nadále jedním z největších sportovních úspěchů.

Kroužek stolního hokeje probíhá v bohunické orlovně každý čtvrtek od 18 hodin a jeho historie má více než čtvrt století. Na provoz oddílu i orlovny přispívá Statutární město Brno a MČ Brno-Bohunice.