Bohuničtí Orli mají druhé světové zlato

Hokejové arény v Praze a Ostravě přivítaly na začátku května špičkové lední hokejisty při mistrovství světa. Ve stejné době, přesně od 8. do 10.května, proběhl v Mostě třídenní program stolních hokejistů se souhrným názvem: United Energy - Víkend stolního hokeje. Pátečním účastníkům nabídl disciplíny air-hockey a táhlový hokej Chemoplast. Sobota a neděle patřila biliard hockey, tedy šprtci. Této stolní hře se naši členové věnují v bohunické orlovně již od obnovy jednoty v roce 1990.

    Orel jednota Brno Bohunice vyslala do 350km vzdáleného místa konání 4 členy. V sobotním  CZECH Open – mezinárodní mistrovství republiky, si nejlépe z našich borců ve 117 členém poli vedl Zdeněk Majer, který se umístil na úžasném 5.místě.

    Hlavní program ale čekal na naše borce v neděli, a to Světový pohár družstev. Kolektiv, ve složení  Michal Franěk, Zdeněk Majer, Jakub Martinčič a Martin Vrána, se na tento pestižní turnaj kvalifikoval vítězstvím v Českomoravském poháru družstev 2014. A že si účast na finálovém turnaji nejlepších hráčů světa zaslouží, dokázali hned v úvodních střetnutích. Největším strašákem bohunických byl domácí Most a silný švédský Lund. Ani jeden z těchto týmů však nenašel na soupeře z jihu Moravy recept a po výhrách 1:0 a 2:0 se bohuničtí hráči průběžně ocitli na prvním místě základní skupiny.

Další soupeři, kteří prověřili připravenost našich hráčů, byly polské týmy PTK Wodzislaw Slaski a UKS Sparta Czyzowice. Ani tady však hráči z bohunické kotliny nezaváhali a dvakrát shodně zvítězili 3:0.

    Ve finále si naši borci v dramatické koncovce poradili s domácím týmem 6:5 na skóre a připsali si po úspěšném tažení před třemi lety v Petrohradu i letos zlatý vavřín světového formátu pro rok 2015, tentokráte na české půdě. Nejlepším hráčem bohunického celku byl po zásluze oceněn Martin Vrána.

 

                                                                                                                Michal Franěk

                                                                                                             vedoucí odddílu stolního hokeje

 

    oficiální výsledková tabulka Světového poháru družstev:

WTHA CUP 2015

 

Venue:

Most, Czech Republic

Date:

10.5.2015

 

Event:

Billiard-hockey

 

Competition:

Team championship

Category:

Final

 

Organiser:

Billiard-hockey club Most

 

TOURNAMENT RESULTS

 

1.

Doudeen Team (Orel Bohunice)

Czech Republic

5 

 4

-

1

-

0

11

:

2

9

 

2.

BHC StarColor Most

Czech Republic

5

2

-

2

-

1

8

:

4

6

 

3.

Lund BHC

Sweden

5

3

-

0

-

2

8

:

6

6

 

4.

PTK Wodzislaw Slaski

Poland

5

1

-

0

-

4

3

:

13

2

 

5.

UKS Sparta Czyzowice

Poland

4

0

-

1

-

3

3

:

8

1